Review opdrachtgever

Nieuwsgierig naar onze opdrachtgevers en wat hen drijft?
In deze rubriek lees je meer over wie zij zijn en de samenwerking met VoorkomLeegstand.

Gemeente Leiden gaat voor langdurige samenwerkingen

‘De gemeente Leiden is blij met beheerders zoals VoorkomLeegstand die vlot en vakkundig kunnen schakelen en die je 24/7 kunt bereiken.’

Als Pauline Rijskamp bij de gemeente Leiden aan de slag gaat als Asset Manager Stedelijke Ontwikkeling heeft ze al veel ervaring met vastgoed en leegstandbeheer. Ze vindt het belangrijk dat er aan leegstaande panden een goede invulling wordt gegeven en dat deze panden niet te lang leegstaan. 

Leiden biedt werkruimtes aan ondernemers

Bij een grote gemeente als de gemeente Leiden zijn er altijd vraagstukken op het gebied van de invulling van leegstand. De doelgroepen die we met name de mogelijkheid geven om hun beroep uit te oefenen zijn startende ondernemers en kunstenaars. In samenwerking met leegstandbeheerders zijn we in staat om deze mensen op een laagdrempelige manier werkruimtes aan te kunnen bieden.

Langdurige samenwerking

‘Ik kende VoorkomLeegstand al vanuit een vorige functie. Omdat ik prettig met hen samenwerkte, heb ik ze ook voor de gemeente Leiden gevraagd. Sinds de samenwerking is gestart, zo’n zes jaar geleden, hebben we samen al mooie projecten opgepakt zoals het kasteel in Oegstgeest en verschillende schoolpanden aan het Ballonpad en de Telderskade. 

Flexibiliteit als sleutelwoord

Als je samenwerkt met VoorkomLeegstand kun je ervan uit gaan dat zaken adequaat en flexibel worden opgepakt. VoorkomLeegstand houdt graag rekening met onze wensen en denkt mee in oplossingen. Als gemeente hebben we te maken met uitzonderingen en bijzondere situaties. Ook bij verzoeken voor het opslaan van materialen, stelt VKL kosteloos ruimte beschikbaar. Dat flexibele aspect en het feit dat je je vaste contactpersoon op ieder moment kunt bellen, ook ‘s nachts, is ontzettend fijn. 

BeheerManager

Je kunt bij VoorkomLeegstand als opdrachtgever gebruik maken van BeheerManager. Op deze online portal kun je allerlei zaken zoals inspectieverslagen en meterstanden per woning raadplegen. Een prettige tool waar ik graag mee werk.

‘De gemeente Leiden is blij met beheerders zoals VoorkomLeegstand die vlot en vakkundig kunnen schakelen en die je 24/7 kunt bereiken.’

– Pauline Rijskamp.

Lees hier de ervaring van een andere opdrachtgever Gemeente Kaag en Braassem.